Domů Aktuality Obce mohou soutěžit o dotace na podporu rodin a seniorů

Obce mohou soutěžit o dotace na podporu rodin a seniorů

​Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo další ročník soutěže „Obec přátelská rodině“ a nově také soutěž „Obec přátelská seniorům“. Jejich cílem je větší zapojení obcí do podpory prorodinných a seniorských aktivit. Přihlášky lze zasílat do 18. května. Mezi vítěze bude rozděleno celkem 12 milionů korun.

Celostátních soutěží se mohou zúčastnit všechna města, obce, statutární města, městské části nebo obvody statutárních měst. Své síly poměří v pěti velikostních kategoriích rozdělených podle počtu obyvatel. Soutěž „Obec přátelská rodině“ usiluje o propagaci prorodinné atmosféry a podněcování jejího rozvoje. Mezi vyhlašovatele soutěže patří kromě Ministerstva práce a sociálních věcí ČR také Stálá komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Síť pro rodinu, Asociace center pro rodinu a Svaz měst a obcí ČR.

Soutěž „Obec přátelská seniorům“ je vyhlašována poprvé, a to ve spolupráci s Radou vlády pro seniory a stárnutí populace. Hlavním cílem dotačního titulu je podpora seniorů a mezigeneračního soužití na komunální úrovni. Veškeré dokumenty k oběma soutěžím, včetně metodiky a přihlášek, naleznete na internetových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 2. 5. 2017 - 11:32