Domů Aktuality Sokolovská porodnice se dočká rekonstrukce

Sokolovská porodnice se dočká rekonstrukce

​Modernizaci gynekologicko – porodnického a dětského oddělení, která matkám po porodu i jejich dětem přinese komplexní péči, v Sokolově zahájil krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš spolu se zástupci nemocnice. Stavba za více než 16 milionů korun bude spolufinancována z dotace Ministerstva zdravotnictví. Rekonstrukce probíhá od dubna a potrvá do konce srpna letošního roku.
​Stavební úpravy 3. nadzemního podlaží pavilonu E Nemocnice Sokolov nově zřídí pro gynekologicko – porodnické oddělení jednotku šestinedělí. Spolu s dětským oddělením budou prostory budovy rekonstruovány tak, aby zde vznikly dvě separátní jednotky - šestinedělí a novorozenci. Po dokončení stavby porodnice nabídne matkám a dětem sedm pokojů s vlastním hygienickým zázemím o celkové kapacitě 13 lůžek a 13 novorozeneckých postýlek. Součástí oddělení bude také například observační a lékařský pokoj, sesterna či jídelna.
 
Karlovarský kraj vyhlásil výběrové řízení na zhotovitele, do kterého se přihlásilo sedm účastníků. Jako nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti Metrostav a.s. „Předpokládáme, že na realizaci stavby za 16 milionů korun včetně DPH získáme dotaci ministerstva ve výši 9 milionů korun. Karlovarský kraj ze svého rozpočtu vyčlenil 7 milionů korun. Plníme tak závazek investovat i do sokolovské nemocnice, která je naším majetkem a má jej pronajatý Nemos Sokolov. Kraj se jako vlastník nemovitostí Nemocnice Sokolov stará o zlepšování podmínek pro pacienty i zdravotníky, kteří zde pracují. Díky rekonstrukci se mohou novopečené maminky těšit na nové moderní prostředí,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

„Vítáme, že se po rekonstrukci porodních sálů pokračuje v modernizaci gynekologicko – porodnického oddělení také na šestinedělí. Maminky se u nás konečně dočkají nadstandardních pokojů, které jim po porodu zaručí více soukromí a které jsme doposud k dispozici neměli. Součástí šestinedělí bude také novorozenecké oddělení, které zajišťuje komplexní péči o novorozence,“ doplnila Jana Pšeničková, vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení.

V Nemocnici Sokolov nechal Karlovarský kraj provést také kompletní rekonstrukci 3. nadzemního podlaží pavilonu B, která byla dokončena letos v únoru. Díky ní vzniklo nové lůžkové oddělení ortopedie, včetně nových pokojů pro pacienty i moderního zázemí pro lékaře a sestry. Celou stavbu za 36 milionů korun financoval kraj.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 19. 4. 2017 - 08:18