Domů Aktuality Soutěž o nejlepší webové stránky obcí a měst zná své vítěze

Soutěž o nejlepší webové stránky obcí a měst zná své vítěze

​Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlásil krajské kolo 19. ročníku soutěže Zlatý erb. Výhercům ve třech kategoriích dnes na krajském úřadě předala ceny hejtmanka Jana VIldumetzová a krajský radní Josef Janů.


​Karlovarský kraj se do soutěže o nejlepší webové stránky města, obce a o nejlepší elektronickou službu zapojil poprvé a hned se stal nejlepším mezi regiony co se týče porovnání účasti měst a obcí s jejich projekty z celkového počtu obcí na území kraje. 

 „Soutěžící, kteří se přihlásili do krajského kola, hodnotila odborná porota. Ta se zaměřila na internetové stránky a elektronické služby měst a obcí a posuzovala především povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky či přehlednost a výtvarné zpracování webu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Ta také poděkovala všem, kteří se ve městech a obcích podílejí na tvorbě webových stránek, a vítězům popřála, ať se jim daří v celostátním kole.

Místní samosprávy soutěžily ve třech kategoriích. Ceny, které města a obce využijí při své práci, spolu s diplomy získali první tři umístění z každé skupiny.

Výsledky soutěže:
Nejlepší webové stránky města
2. místo – Karlovy Vary
3. místo – Mariánské Lázně

Nejlepší webové stránky obce

2. místo – Velká Hleďsebe
3. místo – Hory

Smart City a nejlepší elektronická služba

2. a 3. místo – Cheb (encyklopedie města, veřejné zakázky)

Vítězové postupují do celorepublikového finále. Jeho výsledky budou vyhlášeny 3. dubna 2017 v rámci programu konference "Internet ve státní správě a samosprávě" v Hradci Králové. Té se zúčastní představitelé vlády a parlamentu, hejtmani, primátoři a další zástupci veřejné správy. Kromě vyhlášení vítězů třech kategorií udělí na konferenci ministryně pro místní rozvoj dále také cenu za nejlepší turistickou prezentaci, kterou kromě měst a obcí mohou obdržet i kraje, regiony a turistické destinace.

Soutěže se aktivně zúčastnila města a obce z celé republiky. Celkově se letos zapojilo 504 projektů obcí a měst včetně elektronických služeb, ve srovnání s minulým ročníkem se počet soutěžících navýšil o více než polovinu.

Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 3. 2017 - 13:20