Domů Aktuality Navštivte mezinárodní festival dokumentárních filmů Ekotopfilm

Navštivte mezinárodní festival dokumentárních filmů Ekotopfilm

​Nejstarší světový festival životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje se koná 21. a 22. března od 16 hodin v klubu Crux v Karlových Varech. Divákům nabídne nejlepší filmy o přírodě, besedy s odborníky a bohatý doprovodný program.

Ekotopfilm je celorepublikový festival, který se na českém území poprvé uskutečnil v roce 2016. V říjnu proběhl v Praze a v rámci festivalové tour navštíví 50 krajských a okresních měst po celé České republice. Mezinárodní porota vybrala z 81 dokumentárních filmů z 23 zemí ty nejlepší. Ty teď přijíždí i do Karlových Varů a divákům představí krásu a bohatost přírody z celého světa, obeznámí je s nejnovějšími vědeckými poznatky či upozorní na závažné problémy lokálního i globálního rozsahu.

První festivalový den se od 18 hodin uskuteční beseda s členy Vlčích hlídek Hnutí DUHA o návratu divokých šelem do české přírody, kteří vysvětlí, proč se jich nemusíme bát a proč bychom za jejich přítomnost měli být rádi. O tématu souladu lidí s přírodou bude pak od 17 hodin pojednávat středeční beseda Fóra ochrany přírody „Darwinova laboratoř kolem nás aneb zázraky městské přírody“. Součástí festivalu budou i interaktivní workshopy.

Filmový program nabídne například španělský snímek „Život v plamenech“ točený uprostřed požárů v Andalusii nebo dokument „Jak se zrodil prales“. Na návštěvníky čeká i několik kratších filmů, například fascinující „Žijeme pod vodou“ nebo poetický animovaný film „Můj děda byl třešňový strom“, který zasáhne jak dětské, tak dospělé publikum. Středeční program představí snímek „Vaření z odpadu“ či dokument „Yellowstone“, který divákům poskytne skvělé záběry divokých zvířat. Festivalový večer zakončí napínavý výlet do divočiny ve filmu „Lidské tělo: mikroskopické safari“.

Podrobný program a další informace o festivalu naleznete na internetových stránkách. Vstup na všechny akce je zdarma.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 3. 2017 - 10:34