Domů Aktuality Do výtvarné soutěže pro seniory se přihlásil rekordní počet soutěžících

Do výtvarné soutěže pro seniory se přihlásil rekordní počet soutěžících

​Na šedesát šest soutěžících se zúčastnilo výtvarné soutěže pro seniory, kterou na začátku roku vyhlásila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Odborná porota dnes měla nelehký úkol, a sice vybrat z každé kategorie tři vítězné práce.


Výtvarná soutěž pro seniory s názvem „Věk pro nás není překážkou“ probíhala od 2. ledna do 28. února tohoto roku. Jejím cílem bylo ukázat, že i v pokročilém věku lze žít aktivním životem. O tom, že senioři rádi tvoří, se přesvědčila samotná porota. Nejstaršímu přihlášenému soutěžícímu bylo úctyhodných 90 let.

V porotě zasedli Jan Samec, ředitel Galerie umění Karlovy Vary, Dagmar Svobodová, vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary, a Stanislava Petele, profesionální fotografka. Po pečlivém zhlédnutí všech děl nakonec vybrali devět vítězných prací. „Hodnocení bylo opět velice náročné a musím říct, že každý rok nás senioři mile překvapí nějakou novou výtvarnou technikou. Je vidět, kolik práce a trpělivosti stojí za jednotlivými díly,“ uvedl Jan Samec.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční během března. Vítězové budou odměněni dárkovými koši a publikacemi o Karlovarském kraji. Ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje pak proběhne výstava, na které budou k vidění díla všech soutěžících.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 3. 2017 - 16:53