Domů Aktuality Školáci se opět podívají na farmy a navštíví biostatek

Školáci se opět podívají na farmy a navštíví biostatek

​Karlovarský kraj i letos nabídne školám v regionu oblíbené exkurze na ekofarmy nebo do Centra environmentálního vzdělávání odpadového hospodářství v Černošíně. Dopravu na akce zajistí kraj pro školáky i jejich doprovod zdarma.
„Tento způsob podpory realizujeme již od roku 2010 a každoročně je zájem škol obrovský. Na všechny se sice pravděpodobně nedostane, ale v letošním roce se povedlo částku navýšit na 1, 2 milionu korun. Rozšířili jsme také nabídku exkurzí," informoval krajský radní Karel Jakobec.

Objednávání exkurzí spouští krajský úřad 1. března 2017. Nejdříve si škola dohodne termín na vybraném místě, následně vyplní a odešle přihlášku elektronicky na předepsaný kontakt krajského úřadu. Poté obdrží potvrzení s informací o dopravci, který bude přepravu zajišťovat.  Přesný postup objednání je zveřejněn na krajských internetových stránkách.

V nabídce má kraj šest možností exkurzí: biostatek ve Valči, ekofarmu Kozodoj ve Staré Roli, botanickou zahradu v Bečově, farmu v Krajském středisku ekologické výchovy při Školním statku Cheb, Vojenské lesy a statky a Centrum vzdělávání odpadového hospodářství Černošín. 

Podle Karla Jakobce si pedagogové tuto formu podpory velice pochvalují, protože pro většinu škol by bylo kompletní financování exkurzí velmi nákladné a museli by do platby zapojit rodiče žáků. V roce 2016 se s krajským příspěvkem uskutečnilo 243 exkurzí na farmy, kterých se účastnilo 8930 dětí. Uspořádalo se rovněž 60 výjezdů do Černošína pro 2482 dětí.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 1. 3. 2017 - 08:48