Domů Aktuality ​Hejtmanka se sešla s úspěšnými mladými hokejisty

​Hejtmanka se sešla s úspěšnými mladými hokejisty

Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová přivítala na krajském úřadě vítěze hokejového turnaje Riverside Minor Hockey International Bantam-Midget Tournament v kategorii U14. V kanadském městě Windsoru se mladí hráči HC Energie probojovali do Grand finále a porazili sedm týmu.
Karlovarské družstvo přijalo pozvání domácího klubu Riverside Rangers a Kanadského hokejového svazu k účasti na 57. ročníku turnaje, který se odehrával na přelomu roku. Hráči ve své kategorii absolvovali systém čtyř zápasů, první čtyři týmy pak postoupily do semifinále a dva do Grand finále. V něm porazili družstvo Belle River Canadians výsledkem 4:3. „Mám velkou radost, že mohu přivítat vítěze zahraničního turnaje a pogratulovat vám k obrovskému úspěchu. Děkuji vám za skvělou reprezentaci hokejového klubu i celého regionu,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Za HC Energii Karlovy Vary se turnaje zúčastnili Josef Blecha, Jan Botoš, Petr Zolnaj, Marek Fuksa, Patrik Hohl, Petr Houdek, Petr Hrůša, Matěj Kubát, Lukáš März, Jiří Michovský, David Prošek, Alexander Remeš, Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Matěj Skuhravý, Jakub Svoboda, Jan Šírek, Robert Šlechta a Jakub Vogel. Realizačním týmem byli Lukáš Lomický, hlavní trenér kategorie U14 a U13, Tomáš Lengö, asistent trenéra a vedoucí družstva U14 Jiří Kubát. Hoši si během návštěvy Kanady neužili jen samotný turnaj, ale podívali se i do síně slávy NHL v Torontu a fandili na zápase, při němž se setkali například i s týmem Detroit Red Wings.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 15. 2. 2017 - 16:26