Domů Aktuality Studentka ze Sokolova získala titul mistryně republiky v make-upu

Studentka ze Sokolova získala titul mistryně republiky v make-upu

​Na pražském Žofíně se 11. ledna uskutečnilo Mistrovství ČR žáků oborů kadeřník a kosmetička. Margarita Krupeničová ze Střední školy živnostenské Sokolov navázala na loňské prvenství svého spolužáka a získala nejen první místo, ale také zvláštní cenu Laureát kosmetické tvorby 2017.
Celá soutěž se nesla v duchu „Koruna extravagance – Ve víru hladových her“. Úkolem byla stylizace modelů a modelek do vize odpovídající právě zmíněnému filmovému trháku, který miluje dnešní mladá generace. „Ze soutěžních kreací přecházel zrak a divák musel mít při závěrečném defilé pocit, že se ocitl na natáčení pokračování Hladových her, tak byly stylingy soutěžících propracované,“ uvedla zástupkyně ředitelky školy Terezie Petrovičová.

Soutěž pořádají a svým jménem zaštiťují známí profesionálové Jakub Syllte a Pavel Filandr. Do finále se nakonec probojovali zástupci Střední školy živnostenské Sokolov v obou oborech, a to hned dvě žákyně v kategorii kadeřník – pánský střih a dvě v kategorii kosmetička – make-up.

„Závěrem je nutné poděkovat jak všem čtyřem reprezentantkám naší školy, tak učitelkám odborného výcviku, které jim s přípravou na soutěž pomáhaly již od školního kola v září a celou soutěží je provedly. Velkým povzbuzením a motivací pro jejich další práci je, že škola ze Sokolova opakovaně prokazuje, že její svěřenci jsou konkurenceschopní v porovnání s absolventy škol z Prahy i celé republiky,“ dodala Terezie Petrovičová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 1. 2017 - 14:06