Domů Aktuality Kraj vyměnil členy představenstva Údržby silnic

Kraj vyměnil členy představenstva Údržby silnic

​Poprvé prostřednictvím výběrového řízení kraj obměnil představenstvo společnosti Údržba silnic. Společnost, v níž je kraj jediným akcionářem, má na starosti zimní a letní údržbu silnic v regionu, opravy vozovek nebo udržování zeleně podél cest. Od uchazečů o místa v představenstvu kraj očekával především odbornost, manažerské schopnosti a konkrétní koncepci budoucího směřování Údržby silnic.

„Do výběrového řízení se přihlásilo 14 uchazečů, nakonec se zúčastnilo 12 kandidátů. Výběrová komise nakonec doporučila valné hromadě tři z nich, kteří byli schváleni,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Novými členy představenstva společnosti jsou Martin Leichter, Jan Lichtneger a Pavel Raška. Předsedou představenstva se stal Martin Leichter, který už má předchozí zkušenosti nejen z působení v Údržbě silnic, ale například také v územním pracovišti Ředitelství silnic a dálnicm ČR
. Jak uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová, bývalí členové představenstva mají nárok na odstupné, odměňování nových členů představenstva projde revizí. 

V nové sestavě bude pracovat také dozorčí rada společnosti. Jejími členy se stali Martin Dušek, Ladislav Sedláček, Jaroslav Fujdiar, Rudolf Pocklan a Helena Hejnová.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 1. 2017 - 11:24