Domů Aktuality Hejtmanka se sešla se starosty obcí s rozšířenou působností

Hejtmanka se sešla se starosty obcí s rozšířenou působností

​Na setkání s hejtmankou Karlovarského kraje Janou Vildumetzovou dorazili starostové z regionu, kteří stojí v čele obcí s rozšířenou působností. Během společného jednání hovořili například o sociálních službách, nedostatečné dopravní obslužnosti nebo opravě poničených silnic.

Pozvání na první setkání s hejtmankou přijali starosta Sokolova Jan Picka, starosta Chebu Petr Navrátil, starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák, starosta Ostrova Pavel Čekan a starosta Kraslic Roman Kotilínek s místostarostou Miloslavem Posledním. „Komunikaci se starosty považuji za naprosto klíčovou. Pokud nebudu mít informace, s jakými problémy se na obcích potýkají, těžko jim mohu pomoci. Zároveň očekávám, že budou projednávaná témata přenášet i na jednotlivé obce ve svém správním obvodu,“ uvedla hejtmanka s tím, že by se se starosty ráda viděla jednou za dva měsíce.

Hned v úvodu jednání starosty seznámila s chystanými změnami na úrovni kraje, vyhlášenými dotačními tituly a plánovanými akcemi včetně březnové návštěvy prezidenta České republiky. Poté jí každý ze starostů informoval o aktuálním dění ve městě. Společně diskutovali například o problematice zvyšování mezd řidičů autobusů, o cenách jízdného pro seniory v městské hromadné dopravě, špatné návaznosti některých spojů či nedostupnosti lékárenských služeb v době státních svátků.  Mluvilo se také o nutné opravě silnice mezi Kraslicemi a Jindřichovicemi, o problému se záchytnou stanicí v Sokolově či o podpoře lékařské pohotovosti v Mariánských Lázních. Hejtmanka přislíbila starostům pomoc při řešení jednotlivých problémů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 1. 2017 - 11:00