Domů Aktuality Regionální konference cestovního ruchu již popáté

Regionální konference cestovního ruchu již popáté

​V zastupitelském sále Krajského úřadu Karlovarského kraje včera proběhl v pořadí 5. ročník Regionální konference cestovního ruchu. Akci zahájila náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová. Nechyběly příspěvky o rozvoji běžeckého lyžování, turistice či obnově památek.

Účastníky konference přivítala hned v úvodu náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová. „Do budoucna bychom se měli zaměřit na lepší propagaci našeho kraje tak, aby i lidé ze vzdálenějších zemí věděli, že jsme region s nepřeberným množstvím kulturních památek, přírodních krás a že naše minerální prameny skutečně léčí. Je potřeba, aby byl náš kraj více vidět,“ uvedla Seifertová ve své řeči.

Propagaci kraje se již nyní cíleně věnuje nově založený spolek Živý kraj – destinační agentura pro Karlovarský kraj. Předseda spolku Petr Židlický seznámil posluchače s realizovanými a plánovanými aktivitami. Mezi ně například patří úspěšné on-line kampaně na serverech společnosti Seznam.cz, které čtenáře lákají do našeho regionu. Hned po něm se ujal slova Aleš Pangrác z agentury CzechTourism, jenž přiblížil hlavní marketingové téma pro nadcházející rok, kterým bude baroko. Snahou agentury je dostat zahraniční turisty za hranice naší metropole.

O historii zimních sportů, zejména pak běžeckém lyžování, hovořila manažerka obecně prospěšné společnosti První krušnohorská Eva Nduwimana. Na české straně Krušných hor se v současnosti nachází 200 kilometrů strojově upravovaných tras, na jejichž údržbu pravidelně přispívá Karlovarský kraj. Aktuální informace o stavu jednotlivých tratí mohou zájemci sledovat ve speciální aplikaci. Ladislav Zoubek z Klubu českých turistů pak mluvil o rozvoji turistiky v regionu a připomněl, že organizace každoročně pořádá okolo 50 akcí, kterých se účastní až 2,5 tisíce turistů.

Na konferenci zazněly také příspěvky o obnovené tradici pořádání mezinárodního filmového festivalu v Mariánských Lázních nebo o pravidelném setkávání architektů, designérů a grafiků PechaKucha Night. Součástí programu byly i prezentace věnované obnově drobných sakrálních staveb na Žluticku, hradu Hartenberg či Lázní Kyselka.


Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 7. 12. 2016 - 11:39