Domů Aktuality Karlovarský kraj povede devítičlenná rada

Karlovarský kraj povede devítičlenná rada

​Na úterním ustavujícím zasedání krajského zastupitelstva byli kromě hejtmanky zvoleni také noví členové rady. V následujících čtyřech letech kraj povedou zástupci hnutí ANO 2011, Občanské demokratické strany, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, České pirátské strany a Strany Práv Občanů.

Náměstkem hejtmanky a zároveň jejím statutárním zástupcem zodpovědným za oblast dopravy a silničního hospodářství se stal Martin Hurajčík (ANO). Spolu s ním do devítičlenné rady usednou náměstci Petr Kubis (ANO), který bude řídit rezort sociálních věcí a bezpečnosti, Daniela Seifertová (ANO), jež bude mít na starosti kulturu a památkovou péči, a Dalibor Blažek (HNHRM) s odpovědností za správu majetku.

Do čela rezortu zdravotnictví se nově postaví Jan Bureš (ODS). Životní prostředí, zemědělství a energetiku povede jeho stranický kolega Karel Jakobec (ODS). Na regionální rozvoj, projektové řízení a informatiku bude dohlížet Josef Janů (Piráti) a na školství, mládež a tělovýchovu Jaroslav Bradáč (SPO). Pro výkon funkce a plnění úkolů v oblasti lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO byl uvolněn zastupitel Vojtěch Franta (Piráti).
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 11. 2016 - 12:14