Domů Aktuality Správce botanické zahrady se může pochlubit oceněním

Správce botanické zahrady se může pochlubit oceněním

​Zahradní a krajinářský architekt Jiří Šindelář, který se svými spolupracovníky více než deset let obnovuje botanickou zahradu v Bečově nad Teplou, získal prestižní cenu SRDCE PRO REGION. Ta je udělována osobám, jež se významným způsobem zasadily o rozvoj cestovního ruchu ve svém regionu.

Vydavatelství KAM po Česku oslavilo 10. výročí své činnosti neotřelým způsobem. Ve spolupráci s Asociací turistických informačních center České republiky se rozhodlo udělit cenu SRDCE PRO REGION jedné osobnosti z každého kraje. Ocenění je určeno především takovým lidem, jejichž věk a profesní kariéra umožňují určité bilancování. Současně je i vyjádřením díků za jejich úsilí, invenci a vytrvalost. Ceny byly udělovány v průběhu roku na základě nominace krajským úřadem či krajskou destinační společností, a to po konzultacích s představiteli profesních sdružení a významnými osobnostmi cestovního ruchu.

Bečovská botanická zahrada, kterou spravuje Jiří Šindelář se svými kolegy, dnes návštěvníkům nabízí kromě poznání a vzdělávání také volnočasový areál s hřištěm, lanovkou, pískovištěm, lodičkami a skalní stezkou. První bioferrata v České republice má tři různé obtížnosti, jež zvládne opravdu každý, kdo se chce zblízka podívat na skalní rostlinnou říši.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 11. 2016 - 09:47