Domů Aktuality Kraj přispěje na realizaci drobných vodohospodářských staveb

Kraj přispěje na realizaci drobných vodohospodářských staveb

Také v příštím roce bude Karlovarský kraj rozdělovat dotace na realizaci drobných vodohospodářských staveb. Peníze mohou žadatelé využít na výstavbu a rekonstrukci čistíren odpadních vod a kanalizací, vodovodů a úpraven vody či zdrojů pitné vody.
„Předpokládaný celkový objem finančních prostředků činí pro tento dotační titul 12 milionů korun. Program je financován ze dvou zdrojů, přičemž 6 milionů korun by mělo jít z rozpočtu Karlovarského kraje a dalších 6 milionů korun by pak mělo být hrazeno z poplatků za odběr podzemní vody,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

Dotační titul je určen pro obce a města, vodohospodářská sdružení měst a obcí, vodohospodářské společnosti a právnické a fyzické osoby. Každý z žadatelů může na realizaci svého projektu získat až 80 procent z uznatelných nákladů, maximálně však 3 miliony korun. Žádosti o dotaci se podávají v termínu od 1. ledna do 28. února příštího roku. Více informací najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 4. 11. 2016 - 09:47