Domů Aktuality Festival H-Fest podpoří domácí hospicovou péči

Festival H-Fest podpoří domácí hospicovou péči

​Chcete pomoci organizacím poskytujícím domácí hospicovou péči a ještě si poslechnout dobrou hudbu? Pak zavítejte na festival H-Fest, který se uskuteční v sobotu 27. srpna od 14 hodin v Městském divadle v Sokolově. Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.
„V našem kraji v současné době poskytují služby mobilní hospicové péče dvě organizace, Motýl v Sokolově a chebský hospic Sv. Jiří. Tento typ péče není hrazen z veřejného zdravotního pojištění, proto mají mobilní hospice často problém zajistit vlastní provoz. Z toho důvodu je i před nedávnem podpořil Karlovarský kraj a přispěl na jejich činnost celkovou částkou 400 tisíc korun. Pacientům na sklonku života a jejich blízkým umožňují pracovníci hospiců se s těžkou životní situací důstojně vyrovnat přímo v domácím prostředí. Na příští rok připravuje kraj dotační program, který by měl zajistit systémové financování mobilních hospicových služeb,“ uvedl Miloslav Čermák.

Akci zahájí koncert sboru Touch of Gospel, návštěvníci uvidí film Domácí péče, jenž se s úspěchem představil na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Plánuje se debata se spoluzakladatelkou hospicového sdružení Duha Janou Sieberovou, ale také vystoupení zpěváka Bohouše Josefa nebo skupiny Naden. Pro zájemce budou připraveny tvořivé dílny a prodejní stánky. Výtěžek ze vstupného, které činí 100 korun, půjde na podporu organizace Domácí hospic Motýl Sokolov a Hospic Sv. Jiří v Chebu. Děti do 15 let mají vstup zdarma.
 
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace