Domů Aktuality Nejdecké muzeum přejde pod správu města

Nejdecké muzeum přejde pod správu města

​Město Nejdek by chtělo v prostorách současné pobočky karlovarského muzea provozovat vlastní muzeum se stálou expozicí, s výstavním prostorem a výhledově také s informačním turistickým centrem. O uvolnění budovy městu rozhodli včera radní Karlovarského kraje.

V budově muzea, která je majetkem města, sídlí již řadu let pobočka karlovarského muzea. „Město Nejdek nás požádalo o to, aby si muzeum mohlo ve své budově provozovat samo. Pro karlovarské muzeum to bude znamenat výraznou úsporu nákladů,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Zahradníček.

Činnost pobočky karlovarského muzea bude ukončena v návaznosti na realizaci dramaturgického plánu k 31. říjnu tohoto roku. Následovat bude deinstalace probíhající výstavy, inventarizace movitého majetku a především inventarizace vystavených sbírek. „Žádosti města vycházíme maximálně vstříc a rádi se dohodneme i na zapůjčení expozice, pokud o ní bude zájem. Podobný záměr vznikl také ve Žluticích, kde ale nejsme v jednání s vedením města ještě tak daleko,“ dodal Zahradníček.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 7. 2016 - 12:24