Domů Aktuality ROP Severozápad proplatil poslední peníze

ROP Severozápad proplatil poslední peníze

​Do Ústeckého a Karlovarského kraje přiteklo v uplynulém programovém období prostřednictvím ROP Severozápad téměř 19,5 miliardy korun. Modernizací prošlo například 30 školních zařízení, zrekonstruováno nebo vystavěno bylo 245 kilometrů silnic a pacientům slouží 205 nových zdravotnických technologií.

„I přes dvouleté pozastavení se podařilo díky úsilí a nasazení příjemců dotací, zaměstnanců Úřadu Regionální rady a v neposlední řadě členů současného Výboru Regionální rady vyčerpat téměř celou alokaci, která byla programu původně přidělena,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová.

Celkem bylo podáno 1 390 projektových žádostí s finančním objemem přes 45 miliard korun. Zasmluvněno pak nakonec bylo 541 projektů za více jak 20 miliard korun. Nejvíce úspěšných projektů realizovaly Ústecký a Karlovarský kraj, statutární město Ústí nad Labem a Krajská zdravotní. „Největší odměnou pro nás je skutečnost, že dotace jsou v kraji vidět. Projekty jsou funkční a slouží obyvatelům a návštěvníkům našeho regionu,“ dodal předseda Regionální rady Milan Pipal.

Úloha Úřadu Regionální rady, který završil po deseti letech své existence proplácení projektů, tím však nekončí. Dále pokračují kontroly projektů v období tzv. udržitelnosti, které potrvají u posledních proplacených projektů až do roku 2021.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 7. 2016 - 08:56