Domů Aktuality Ostrov bude o víkendu patřit fandům komiksů a fantasy

Ostrov bude o víkendu patřit fandům komiksů a fantasy

​Pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla se v historickém centru Ostrova uskuteční první ročník západočeského festivalu komiksů, fantasy a zábavy. Dvoudenní nabitý program plný nevšedních zážitků je určen všem věkovým kategoriím.

Sobotní program zahájí legendární CineTube v Domě kultury. Zde se budou promítat premiérová videa předních českých a slovenských YouTuberů. Většina programu pak bude probíhat v klášterním areálu, zámeckém parku, letohrádku a Paláci princů. Připraveny jsou hry, soutěže, workshopy a chybět nebude ani oblíbené setkání amatérských a profesionálních Cosplayerů. Zejména dámy se mohou těšit na módní přehlídku extravagantních modelů Jarky Beerové.

V klášterním kostele Zvěstování Panny Marie bude k vidění prázdninová výstava prací současné české komiksové scény. Pro toho, kdo by se chtěl věnovat grafice a ilustraci, je přichystána přednáška Viktora Šauera. Křtít se budou i nové komiksové romány Naruto a Lucifer. Počítačoví nadšenci ocení dvě herny plné konzolí a počítačů. Pro hráče, co místo myši a klávesnice raději svírají v ruce figurku a kostky, bude k dispozici velká herna s deskovými hrami. Děti se pak mohou vydovádět na nafukovacích atrakcích, včetně aquazorbingu.

Více informací o akci najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 6. 2016 - 09:24