Domů Aktuality Radní Karlovarského kraje jednali se svými protějšky v Chebu

Radní Karlovarského kraje jednali se svými protějšky v Chebu

​Krajští radní se dnes setkali se členy Rady města Chebu, aby diskutovali o společných tématech - mimo jiné o pokračující rekonstrukci Domova pro seniory SKALKA, o opravách silnic, situaci týkající se nového průmyslového parku nebo o plánované revitalizaci chebské nemocnice.
„Snažíme se navštěvovat malé obce, kterým se nedostane tolik pozornosti, ale Rada kraje jezdí i do obcí s rozšířenou působností, abychom mohli jednat tváří v tvář s kolegy radními o tom, co potřebují řešit,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Starosta města Petr Navrátil ocenil, že se kraji podařilo získat dotaci na rekonstrukci Domova pro seniory SKALKA ve výši 50 milionů korun. Město chce nyní kraji vyjít vstříc v zajištění náhradních prostor pro obyvatele domova, kde by dočasně žili do doby dokončení plánované přestavby. „Zastupitelstvo města by ve čtvrtek 16. června mělo schvalovat nákup takzvaného „modrého věžáku“, který dosud patří Západočeské univerzitě v Plzni.  Město chce nabídnout bydlení ve věžáku klientům domova po dobu stavebních prací,“ uvedl Petr Navrátil. Podle náměstka hejtmana Miloslava Čermáka rekonstrukce potrvá jeden a půl roku.

Místostarosta Chebu Pavel Hojda upozornil na investiční akce, na nichž se bude podílet město i kraj. Jedná se především o rekonstrukci ulic Zemědělská, Na Návrší nebo Pražská, kde se chystá vybudování cyklostezky nebo chodníku. Společně s krajem také město zahájí stavbu dalšího úseku Cyklostezky Ohře z Chebu do Pomezí. Hovořilo se i o přípravě nové průmyslové zóny v Chebu, jejíž rozvoj blokuje stanovisko Ministerstva životního prostředí ČR. Po jednání hejtmana Martina Havla s premiérem Bohuslavem Sobotkou by se věcí ještě měla zabývat vláda.


Během podzimu by měl kraj zahájit revitalizaci nemocnice Chebu, která povede ke kompletní obnově zdravotnického zařízení. „Chci připomenout, že město Cheb podpořilo do této chvíle nemocnici částkou okolo 200 milionů korun, a to rozhodně nejsou malé peníze. I na chystanou rekonstrukci v celkovém objemu asi 440 milionů korun přispěje až do výše deseti procent nákladů,“ ocenil náměstek hejtmana Jakub Pánik. Ten také upřesnil, že výstavbu nového pavilonu či 170 nových parkovacích míst bude kraj hradit z vlastních zdrojů. Vedení kraje chce však získat evropské finance na vybavení nemocnice mamografem a magnetickou rezonancí, které ve zdravotnictví na Chebsku chybějí.

Hejtman Martin Havel v závěru setkání blahopřál starostovi Petru Navrátilovi k tomu, že chebský městský úřad​ získal titul „Přívětivý úřad“ za kvalitu služeb poskytovaných občanům.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 6. 2016 - 14:42