Domů Aktuality Zámek Kynžvart chystá na sobotu jarmark

Zámek Kynžvart chystá na sobotu jarmark

​Přijďte strávit příjemný den na zámek Kynžvart, kde bude v sobotu 11. června probíhat tradiční jarmark. Těšit se můžete na ukázku knížecí snídaně, historická řemesla či stánky s dobovým sortimentem. Chybět nebude ani občerstvení a skákací hrad pro děti. Akce začíná v 9 hodin.

V rámci letošního ročníku řemeslného jarmarku dojde k otevření přípravny zámeckých pokrmů a prezentaci každodenní šlechtické snídaně v přilehlých prostorách pokladny zámku. Návštěvníci se tak dozví zajímavé informace o knížecí rodině a podrobnosti o provozu zámku. Mimo jiné si budou moci prohlédnout i rodový servis vyrobený na zakázku a další nádobí.

Doprovodný program bude zaměřený na dobová řemesla. Jednotlivé dílny budou tvořit stezku přízemím zámku. Zájemci si tak budou moci vyzkoušet drátenictví, paličkování, řezbářství, šperkařství, předení na kolovratu nebo mramorování papíru technikou Suminagashi. Mezi stánky bude zajištěno občerstvení, otevřené budou i obě přilehlé restaurace a zámecká kavárna. V blízkosti zámku bude nafukovací skákací hrad pro děti od dvou let.

Součástí programu bude také vědomostní soutěž o volné vstupenky do Techmania Science Centre v Plzni či mše v kapli sv. Antonína Paduánského. Více informací se dočtete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 9. 6. 2016 - 14:45