Domů Aktuality Karlovarský kraj opět podpoří rozvoj cyklistické infrastruktury

Karlovarský kraj opět podpoří rozvoj cyklistické infrastruktury

​I v letošním roce vynaloží Karlovarský kraj nemalé prostředky na budování cyklistických tras a stezek, jejich údržbu, značení a přípravu studií, projektových dokumentací a rozvojových materiálů. Pokud to schválí Zastupitelstvo Karlovarského kraje, žadatelé o dotace si mezi sebou rozdělí více jak 2,3 milionu korun.

Vyznavačům kol nabízí Karlovarský kraj téměř dva tisíce kilometrů cyklistických tras. Vzhledem k tomu, že zájem o cykloturistiku každoročně stoupá, snaží se Karlovarský kraj podporovat projekty, které přispívají k rozvoji cyklistické infrastruktury. V rámci vyhlašovaného dotačního titulu mohou o příspěvky žádat nejenom obce a mikroregiony, ale také příspěvkové organizace.

„V letošním roce podpoříme třináct žadatelů, kteří získají celkem 2 357 000 korun. V případě investičních projektů dosahují příspěvky až padesát procent, u neinvestičních aktivit až pětasedmdesát procent,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Mezi největší příjemce dotace patří Šabina, která získá na stavbu nové cyklostezky příspěvek ve výši 379 tisíc korun. Jáchymov pak s pomocí dotace 200 tisíc korun nechá vytvořit prováděcí dokumentaci k Trail Parku na Klínovci. Za stejnou částku dokončí například Vojkovice část úseku Cyklostezky Ohře mezi Jakubovem a Stráží nad Ohří a podpořena bude i snaha o propojení Hroznětína s Velkým Rybníkem. Na vyhledávací studii pro novou cyklotrasu půjde z rozpočtu Karlovarského kraje 187 tisíc korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 9. 5. 2016 - 15:49