Domů Aktuality Na rozvoj dopravy šlo z ROP Severozápad přes 5 miliard korun

Na rozvoj dopravy šlo z ROP Severozápad přes 5 miliard korun

​​Celkem 5, 2 miliardy korun z Regionálního operačního programu Severozápad získaly v uplynulém období dopravní projekty v Karlovarském a Ústeckém kraji. Díky evropským dotacím vznikly nové dopravní terminály, silniční obchvaty, cestující na železnici jezdí moderními vlakovými soupravami.
​"Mezi největší projekty s dotací z ROP Severozápad, které pomohly rozvoji dopravy v Karlovarském kraji, patří například dopravní terminály v Sokolově, v Mariánských Lázních a v Chebu. České dráhy pořídily nová kolejová vozidla Regioshark, která lidem nabídla novou úroveň cestování. Za pomoci evropských financí kraj nechal vybudovat jihovýchodní obchvat Chebu, zmodernizovat silnice v okolí Hroznětína nebo trasu přes krušnohorské obce mezi Merklínem a Pstružím," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Podle ředitelky Úřadu Regionální rady Jany Havlicové peníze z ROP Severozápad pomohly pozvednout kvalitu dopravy a přiblížit ji evropské úrovni. "Do této oblasti šlo z operačního programu nejvíce prostředků. Dopravu totiž využívají všichni občané regionu ať už při cestě do práce, do školy, za lékařskou péčí nebo třeba za kulturou.“ řekla Havlicová.

Kvalitní dopravní stavby v Karlovarském kraji bodovaly také v různých soutěžích. V roce 2013 například získal dopravní terminál v Mariánských Lázních cenu ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury v soutěži Česká dopravní stavba/technologie/inovace. Mariánskolázeňský terminál je moderním dopravním uzlem, který disponuje odpovídajícím komfortním vybavením a nabízí bezpečný bezbariérový přístup. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 3. 3. 2016 - 12:40