Domů Aktuality Na opravy a údržbu silnic kraj vydá přes 300 milionů korun

Na opravy a údržbu silnic kraj vydá přes 300 milionů korun

​Více než 300 milionů korun chce letos vydat Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje na opravy a údržbu vozovek II. a III. tříd v regionu. Kraj silničářům přispěje 187, 9 milionu korun, 112 milionů získají od Státního fondu dopravní infrastruktury a dalších 85 milionů by mohla činit dotace EU.
​Na běžné opravy povrchů, mostů, opěrných zdí, značení, bezpečnostních zařízení, na odvodnění komunikací, na úpravy vegetace nebo na údržbu cyklostezky silničáři vyčlenili ve svém provozním plánu celkem 66 milionů korun. Z dotace od SFDI se chystají rekonstruovat souvislejší úseky rozbitých cest za 95,4 milionu. Na seznamu připravených akcí mají například úsek silnice II/230 v obci Skláře na Mariánskolázeňsku, odbočku z I/6 do Žalmanova, trasu Staré Sedlo – Sokolov, úsek z Mariánské po abertamskou křižovatku nebo cestu z Krajkové do Habartova.

 K tomu zmodernizují mosty u Vintířova a pod Pluhovo Borem za 16,7 milionu korun. Dalších 51,4 milionů vynaloží Krajská správa a údržba silnic na investiční přípravu staveb, zřízení odbočovacího pruhu Cheb – Dolní Dvory, rekonstrukci mostu ve Svatavě a na výkup nemovitostí. 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 2. 3. 2016 - 13:02