Domů Aktuality Nový generální konzul plánuje, jak přivést více Rusů do regionu

Nový generální konzul plánuje, jak přivést více Rusů do regionu

​Jak přivést ruskou klientelu zpět do lázeňského města a jeho okolí, oživení cestovního ruchu v kraji, lázeňství nebo kulturní dění, to byla témata setkání hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla a generálního konzula Ruské federace v Karlových Varech Michaila Leděňova.

​Konzul, který v Karlových Varech působí od loňského prosince, přišel s konkrétními návrhy, jak Karlovarsko zviditelnit nejen pro turisty z Ruska. Zdůraznil, že lázně mají dostatek míst pro organizování kulturních akcí, kde je možno pořádat například kulturní týden, vystoupení známých operních či baletních umělců, zorganizovat ve městě nový hudební festival. Mezi nápady, které často přichází přímo od Rusů žijících na Karlovarsku, je i otevření pobočky věhlasné moskevské taneční školy. „Pomoci může i reklamní kampaň. Ruská strana z řad umělců, hoteliérů i jiných zástupců podnikatelské sféry hledají silného partnera pro zastřešení jednání s českými protějšky v rámci Karlovarského kraje,“ řekl Leděňov.  

Obě strany se dohodly na pokračování diskuse o dalším směřování společných aktivit zástupců konzulátu, kraje a karlovarského magistrátu, který bude v tomto jednání důležitým partnerem. „Spolupráci v oblasti zatraktivnění našeho regionu pro ruskojazyčnou klientelu a obohacení kulturního života na Karlovarsku vnímám jako nosné myšlenky dnešního setkání. Rusové jsou významnou menšinou žijící v našem regionu i důležitou součástí cestovního ruchu a lázeňství Karlových Varů, proto spolupráci v této věci podpořím,“ uvedl hejtman Martin Havel.       
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 5. 2. 2016 - 08:00