Domů Aktuality Blíží se volby do zastupitelstev nových obcí v kraji

Blíží se volby do zastupitelstev nových obcí v kraji

​Volby do obecních zastupitelstev v nově vzniklých obcích Bražec a Doupovské Hradiště se budou konat v sobotu 16. ledna 2016. Volební místnosti najdou obyvatelé obou obcí na obecních úřadech (obecní úřad v Doupovském Hradišti sídlí v části obce Lučiny). V předvečer voleb navštíví volební místnosti zástupci Krajského úřadu Karlovarského kraje, aby zjistili, zda jsou prostory připraveny k bezproblémovému průběhu voleb.
​„Volební místnosti budou pro voliče otevřeny od 7 hodin ráno, a uzavřou se ve 22 hodin večer. Volební komise budou čtyřčlenné, včetně zapisovatele. Tři členové komise jsou vždy obyvatelé obcí a zapisovateli byly jmenovány zkušené úřednice z Magistrátu města Karlovy Vary a z Městského úřadu v Ostrově. Volební komise v případě potřeby také zajistí přepravu přenosné volební schránky. Kdyby nastal kalamitní stav například kvůli počasí, Údržba silnic Karlovarského kraje přednostně zabezpečí sjízdnost silnic. Máme také příslib pomoci ze strany vedení vojenského újezdu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

V den voleb se v terénu bude pohybovat dvoučlenná kontrolní skupina krajského úřadu, která provede kontrolu přímo ve volebních místnostech a zároveň bude v pohotovosti pro případ řešení mimořádných událostí.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 1. 2016 - 09:55