Domů Aktuality Vítězové soutěže Kraje pro bezpečný internet převzali ceny

Vítězové soutěže Kraje pro bezpečný internet převzali ceny

​Na Krajském úřadě Karlovarského kraje se uskutečnilo vyhlášení vítězů a předání cen školákům, kteří uspěli v soutěžním kvízu projektu Kraje pro bezpečný internet. Elektroniku a další ocenění převzaly děti z rukou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla a ředitele pro vnější vztahy společnosti Microsoft Václava Macha.
Odborným partnerem projektu je Národní centrum bezpečnějšího internetu a společnost Microsoft, finančně projekt podporuje Ministerstvo vnitra ČR. Do řešení soutěžních otázek se v letošním ročníku zapojili školáci a studenti z deseti krajů. „Záštitu nad akcí převzala Asociace krajů České republiky a já jsem rád, že se účastní poprvé i děti z našeho regionu,“ upřesnil hejtman Martin Havel.

Do soutěžního kvízu se  zaregistrovalo celkem přes 21 tisíc dětí a studentů z celé republiky. „Naším cílem je, aby zvlášť mladí lidé uměli informační technologie užívat rozumně, aby se technika stala jejich pomocníkem, nikoli hrozbou,“ uvedl Václav Mach ze společnosti Microsoft.

V soutěži za Karlovarský kraj uspěla Martina Strašilová z 2. Základní školy Cheb, dále Denis Lexa a Aleš Máček ze Základní školy Josefa Václava Myslbeka Ostrov. Děti získaly mobilní telefon, tablet, herní konzoli XBOX od společnosti Microsoft a další dárky. Hejtman Martin Havel v závěru přislíbil, že se kraj zapojí do soutěže i v příštím roce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 11. 2015 - 07:06