Domů Aktuality V Karlových Varech proběhlo semifinále Logické olympiády

V Karlových Varech proběhlo semifinále Logické olympiády

​V prostorách Krajské knihovny v Karlových Varech proběhlo v listopadu pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla semifinále Logické olympiády, ve které soutěžili žáci všech věkových kategorií. 

Soutěž, která je založená především na řešení logických úloh, je rozdělená do tří samostatných kol. Prvního, nominační kola se účastnili žáci, kteří se přihlásili a samostatně doma nebo ve škole vyřešili několik prvních úkolů. Do druhého kola, kde soutěžící v určeném časovém intervalu zdolávali otevřené logické úlohy, ale i takové, kde bylo možné vybrat správnou odpověď z nabízených možností, se do semifinále probojovalo 44 nejúspěšnějších řešitelů v každé kategorii.
 
„Jsem rád, že se každoročně počet soutěžících zvyšuje. Nominačním kolem prošlo více než 58 tisíc žáků a studentů z České republiky, což je o 9 tisíc více než vloni. Více než dva tisíce studentů je právě z Karlovarského kraje,“ uvedl místopředseda Mensy ČR Petr Čavojský.

Sedm nejúspěšnějších řešitelů tohoto seminifinálového kola postupuje do celorepublikového finále, které proběhne 30. listopadu v Míčovně Pražského hradu. Více o soutěži včetně výsledků naleznete na webových stránkách olympiády​.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 20. 11. 2015 - 13:08