Domů Aktuality Zlatý oříšek Karlovarského kraje zná letošní vítěze

Zlatý oříšek Karlovarského kraje zná letošní vítěze

​Slavnostním finále vyvrcholil v neděli 11. října 2. ročník talentové soutěže Zlatý oříšek Karlovarského kraje. Vítězi se stali karatistka, trumpetista a všestranně nadaná gymnastka.


Více než třem stovkám diváků se v divadelním sále ostrovského Domu kultury představily nejšikovnější děti a kolektivy z regionu. Atmosféra celého soutěžního odpoledne byla jedinečná díky úvodnímu dynamickému vystoupení Drum Bandu Františka Zemana a také díky bouřlivé podpoře jednotlivých fanouškovských skupin finalistů. V téměř tříhodinovém programu se vystřídalo na pódiu celkem jedenapadesát dětí ve věku 8 až 14 let. Kromě tanečních skupin nechyběl jezdec motokrosu, jachtařka, violoncellista nebo železniční modelář.
 
Vybírat mezi talenty nebylo pro sedmičlennou porotu, ve které mimo jiné zasedl krajský radní pro oblast školství Edmund Janisch, vůbec jednoduché.  Sošku Zlatého oříšku a finanční odměnu ve výši sedmi tisíc korun nakonec získala gymnastka Klára Tamchynová, trumpetista Filip Hemza a karatistka Zuzana Tekely. Všichni tři si navíc zajistili přímou účast ve finále celonárodního kola, které na Nový rok vysílá Česká televize a Český rozhlas. Čtvrtou sošku a Cenu starosty města Ostrov převzala nadějná ostrovská atletka Valérie Pelcová.

Akce se konala pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla a za finanční podpory Karlovarského kraje a města Ostrov.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 10. 2015 - 10:53