Domů Aktuality ​Knihovnou roku 2015 se stala Městská knihovna Hroznětín

​Knihovnou roku 2015 se stala Městská knihovna Hroznětín

​V prestižní soutěži vyhlašované Ministerstvem kultury ČR jednoznačně zabodovala Městská knihovna Hroznětín, která zvítězila v kategorii základní knihovna. Její zástupci si dnes v pražském Klementinu převzali ocenění z rukou první náměstkyně ministra kultury Kateřiny Kalistové.

Smyslem ocenění je vyjádření veřejného uznání knihovnám, jejich pracovníkům i obcím za úsilí o rozvoj knihovnických služeb a čtenářství. Kritéria pro hodnocení postihují šíři a rozmanitost práce knihoven i existenci nutných základních podmínek vytvářených samosprávou. Soutěž je jedním z podnětů pro přeměnu knihoven především v malých městech a obcích na moderní centra kulturního a společenského života a zvýšení jejich prestiže.

Na Městské knihovně Hroznětín porota ocenila zejména to, že poskytuje místní komunitě širokou škálu služeb včetně těch netradičních. Za jejím úspěchem stojí knihovnice Vendula Zábelová. „Byli jsme napjatí až do poslední chvíle. Máme z ocenění velikou radost. Je to především zásluha naší paní knihovnice a jejího skvělého přístupu k práci. Naše knihovna nenabízí pouze klasické služby, ale pořádá nejrůznější kulturní akce, ať už pro rodiče s dětmi či seniory,“ uvedl po vyhlášení výsledků starosta města Hroznětín Martin Maleček.

V kategorii informační počin si titul Knihovna roku 2015 odvážejí zástupci Městské knihovny Třinec. Městskou knihovnou roku 2015 se stala Knihovna města Olomouce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 10. 2015 - 14:23