Domů Aktuality Do kraje mohou přijít peníze na mimoškolní aktivity

Do kraje mohou přijít peníze na mimoškolní aktivity

​Na podporu mimoškolních aktivit dětí 1. stupně základních škol poskytne Ministerstvo práce a sociálních věcí 176 miliónů korun z Evropského sociálního fondu. Žádosti o poskytnutí dotace v rámci Operačního programu Zaměstnanost mohou žadatelé předkládat do 16. října tohoto roku.

Výzva s názvem „Podpora služeb péče o děti 1. stupně základních škol v době mimo školní vyučování mimo Prahu“ umožňuje školám, školským zařízením, obcím či profesním sdružením získat finanční podporu například na zakládání a provozovaní školních klubů a družin či zajištění doprovodu dětí do zájmových kroužků. Mezi podporované aktivity se řadí také skupinová doprava dětí školními autobusy do/ze škol, které se nacházejí zejména ve venkovských či příměstských regionech nebo pořádání příměstských táborů v době školních prázdnin. 

Žadatelé mohou na jeden projekt získat finance v maximální výši šest miliónů korun s tím, že realizované aktivity nebudou trvat déle než dva roky. Podrobné informace včetně přesného znění výzvy, kontakty pro sjednání konzultací a další relevantní informace naleznou zájemci na webových stránkách Evropského sociálního fondu ČR či se mohou účastnit jednoho ze srpnových informačních seminářů v Praze.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 13. 8. 2015 - 13:01