Domů Aktuality Kraj zaplní billboardy na podporu pěstounské péče

Kraj zaplní billboardy na podporu pěstounské péče

​S finanční podporou Karlovarského kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí odstartovala nezisková organizace Centrum pro dítě a rodinu Valika dlouhodobou informační kampaň na podporu pěstounské péče v kraji s názvem „Žít v rodině není samozřejmostí“​​

Hlavním cílem kampaně je zvýšit informovanost a zájem veřejnosti o problematiku náhradní rodinné péče.​ Billboardy na podporu pěstounské péče se objeví v Karlových Varech, ale i v Sokolově. Kampaň následně podpoří také reklamní spoty v rádiích, výstava velkoformátových fotografií s názvem „Jsem pěstoun“ a celá řada setkání či odborných besed pro veřejnost.
 
 
 
Celorepublikovou snahou je, aby děti zůstávaly v ústavních zařízeních co nejméně a právě pěstounská péče je jednou z možností aby děti žily v normálních rodinách. „Jsem přesvědčený, že žádná sebelepší instituce nemůže nikdy nahradit péči rodiče, ať už vlastního nebo náhradního. Myslím si, že má smysl poskytnout místo ve svém životě někomu, kdo to potřebuje,“ uvedl jeden z pěstounů.
 
Přehled plánovaných aktivit v rámci kampaně a potřebné informace k náhradní rodinné péči naleznete na webových stránkách Karlovarského kraje, na facebookové prezentaci​ či na stránkách Centra pro dítě a rodinu Valika.
 
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 11. 8. 2015 - 10:13