Domů Aktuality Výstava Lázně bez hranic už brzy v Císařských lázních

Výstava Lázně bez hranic už brzy v Císařských lázních

​V úterý 28. července začne v 17 hodin slavnostní vernisáží výstava "Lázně bez hranic". Expozice představí veřejnosti výjimečné hodnoty lázeňských měst  z našeho kraje v porovnání s dalšími významnými lázněmi na obou stranách česko - německé hranice.



Výstava ukáže, jak se vzájemně prolínaly české a německé architektonické a kulturní vlivy v oblasti lázeňství, ale klade důraz také na světový význam lázeňských měst Západočeského lázeňského trojúhelníku. „Jde o důležitou součást prezentace nominačního procesu nejvýznamnějších evropských lázní, které pod názvem „The Great Spas of Europe“ usilují o zápis na na Seznam světového dědictví  UNESCO. Věříme, že se prostřednictvím expozice podaří návštěvníkům ukázat, jak významnou roli naše lázně hrají,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Zahradníček.

Prezentaci připravil Karlovarský kraj ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, územním odborným pracovištěm v Lokti a Liberci, zájmovým sdružením obcí „České lázně – salony Evropy“, s karlovarským muzeem, městem Karlovy Vary a zájmovým sdružením právnických osob „Císařské lázně Karlovy Vary“. Exponáty zapůjčila muzea v Karlových Varech a ve Františkových Lázních, muzeum v Žitavě a Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně - Muzeum luhačovického Zálesí.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 7. 2015 - 10:29