Domů Aktuality Fotografická soutěž zná vítěze

Fotografická soutěž zná vítěze

​„Vyfoťte Karlovarský kraj a vyhrajte“, to je název soutěže, kterou vyhlásil Karlovarský kraj pro všechny amatérské fotografy. Z celkem 188 snímků vybírala ty nejlepší odborná porota i veřejnost.


„Cílem soutěže bylo oslovit amatérské fotografy, kteří mají jiný a mnohdy zajímavější pohled než profesionálové,“ uvedl iniciátor soutěže, uvolněný zastupitel pro oblast cestovního ruchu Edmund Janisch.  Šestičlenná odborná porota vyhodnotila jako nejlepší snímek Mariána Béreše „Ráno pod Andělskou horou“, druhou příčku obsadil Daniel Vaško s fotografií nazvanou „Hrad Loket v noci“ a třetí místo obsadil opět Marián Béreš a jeho snímek „Mlhy pod Měděncem“.

„Přestože je Měděnec za hranicí Karlovarského kraje rozhodla se odborná porota ponechat tuto fotografii v soutěži.  Důvodem je fakt, že Karlovarský kraj společně s Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko prezentují Krušné hory respektive hornickou krajinu Krušnohoří jako jeden celek v rámci nominace na Seznam UNESCO a Měděnec je součástí jedné ze základních krajinných památkových zón,“ vysvětlil postup odborné poroty Edmund Janisch.

Hodnocení veřejnosti vyhrála naprosto suverénně Gabriela Plachá, která bodovala na všech třech příčkách. Její dvě fotografie kolonády ve Františkových Lázních obsadily první a třetí místo, snímek jezírka Amerika byl druhý.
Vítězové získali peněžitou odměnu a drobné dárky. Soutěž byla pořádána ve spolupráci s fotobankou Karlovarského kraje.
 
 
Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 30. 4. 2014 - 09:57