Domů Aktuality Nejlepší kroniku Karlovarského kraje mají v Bečově

Nejlepší kroniku Karlovarského kraje mají v Bečově

​Kronika Bečova nad Teplou vedená kronikářkou Janou Dyedekovou zvítězila v konkurenci dalších 15 kronik v soutěži "O nejlepší kroniku Karlovarského kraje". Na druhém místě skončila kronika města Cheb, která je dílem kronikáře Jindřicha J. Turka, třetí místo získala kronika Krásného Údolí, již vede Martin Frank.

​​Výsledky soutěže vyhlásili zástupci Karlovarského kraje na jubilejním 10. ročníku semináře kronikářů, který se konal v tomto týdnu v Becherově vile.

Soutěž probíhala během letošního podzimu. „Přihlášené kroniky hodnotila devítičlenná komise. Posuzovala celkovou úpravu kroniky, obsah informací, zpracování textu a grafickou část. „Vybrat nejlepší kroniku rozhodně nebylo jednoduché,“ uvedl krajský radní Oleg Kalaš, který předal vítězům finanční ocenění ve výši 5, 3 a 2 tisíce korun.

Semináře kronikářů se zúčastnilo přes 40 kronikářů z našeho kraje, starostové a další zástupci obcí, nechyběl ani náměstek primátora města Karlovy Vary Jiří Klsák nebo ředitel Galerie umění Jan Samec. Program semináře zpestřila svou účastí také členka České genealogické a heraldické společnosti Praha Helena Voldánová, která je odbornou konzultantkou populárního televizního pořadu Tajemství rodu. O pozoruhodných kronikách uložených ve Státním okresním archivu Karlovy Vary přednášel ředitel archivu Milan Augustin.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 11. 2013 - 10:04