Domů Aktuality Karlovarský kraj připravuje letecké spojení se západní Evropou

Karlovarský kraj připravuje letecké spojení se západní Evropou

Na karlovarské letiště už brzy nebudou směřovat jen tradiční letecké linky spojující region s Ruskou federací. Poprvé v historii nabídne Karlovarský kraj letecké spojení na Západ, konkrétně z německého Düsseldorfu do Karlových Varů. První cestující by měli letět 17. února 2014.

Záměr vyplynul z jednání hejtmana Josefa Novotného s generálním ředitelem společnosti Lázně Františkovy Lázně Josefem Ciglanským na veletrhu cestovního ruchu v Berlíně. „Společně jsme diskutovali o možnosti posílit klientelu našich lázní, které se v důsledku změn úhrad lázeňské péče potýkají s odlivem domácích hostů. Letiště v Düsseldorfu, odkud by se mohli dopravovat lázeňští hosté z celé oblasti Porúří, nám doporučili jako nejvhodnější odborníci z karlovarského letiště. Zájem zapojit se do projektu vyjádřily kromě Lázní Františkovy Lázně také lázeňská zařízení z Jáchymova, karlovarský Imperial a další hotely krajského města nebo lázeňské domy z Mariánských Lázní,“ uvedl Josef Novotný.

V první fázi by se jednalo o šest jarních charterových letů v období od února do konce dubna, na které by navázalo dalších šest podzimních letů od konce srpna do konce října. „ Jedním z partnerů projektu je německá cestovní kancelář EuroMed, se kterou se dojednávají podrobnosti zahájení leteckého spojení. Lety budou provozovány leteckou společností Germania letadlem typu Boeing 737-700 s kapacitou 148 míst,“ vysvětlil Josef Ciglanský. Cena letenky by měla činit 198 euro.

Uskutečnění záměru by významně zviditelnilo lázeňská zařízení a navazující služby, proto Karlovarský kraj připravuje na listopad rozsáhlou prezentaci regionu a jeho turistických a obchodních možností přímo v Düsseldorfu. Letecké spojení bude zároveň znamenat posílení pozice mezinárodního letiště v Karlových Varech při dalších jednáních o rozvoji linek západním směrem.  „Lázeňští hosté i turisté z Porúří by tak pohodlně mohli přicestovat do našeho regionu, využít pestré nabídky našich lázní a seznámit se s krásami kraje. Věřím, že řada z nich se k nám bude ráda vracet opakovaně, a tak jako v případě linek do Ruské federace, i toto spojení postupně přeroste v pravidelnou linku,“ uzavřel hejtman.

 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 9. 2013 - 15:18