Domů Aktuality Chystá se Logická olympiáda 2013

Chystá se Logická olympiáda 2013

Přemýšlivé děti a mládež z celé ČR opět mohou změřit úroveň svých schopností během 6. ročníku tradiční Logické olympiády. Zájemci o účast se mohou registrovat do 30. září 2013.

Logickou olympiádu pořádá Mensa ČR několik let ve snaze doplnit spektrum aktivit pro děti a mládež o soutěž, kde rozhoduje samostatné uvažování a schopnost logického myšlení. „Dáváme tak prostor k vyniknutí i žákům, kteří nejsou úspěšní v tradičních školních předmětech nebo pocházejí z různého sociálního a kulturního zázemí,“ uvedl místopředseda Mensy ČR Petr Čavojský.

Soutěže se každoročně účastní desítky tisíc dětí z celé České republiky, přičemž jen vloni bylo zaregistrováno 32 190 žáků a studentů z více než 1 660 základních a středních škol z celé republiky.  „Olympiáda bude tradičně probíhat tříkolově, a to ve třech věkových kategoriích. Nejprve proběhnou nominační kola, nejúspěšnější řešitelé postoupí do krajských kol a o vítězi se rozhodne v listopadu v celostátním klání v Míčovně Pražského hradu v Praze,“ připomněl průběh olympiády Petr Čavojský z organizačního týmu soutěže. Na nejúspěšnější řešitele opět čekají hodnotné ceny.

Registrace do soutěže již začala, a to na webových stránkách akce, kde jsou také k dispozici další informace k olympiádě. V období registrace probíhá korespondenční soutěž. „Z účastníků, kteří správně vyřeší alespoň dvě ze tří úloh, vylosujeme tři vítěze, kteří získají deskovou hru a hlavolamy. Vaše řešení nám pošlete do 30. září 2013 na e-mail info@logickaolympiada.cz, kde Vám také zodpovíme všechny Vaše dotazy k soutěži,“ dodal Čavojský.

V loňském roce se v Karlovarském kraji do soutěže zapojilo 1 450 řešitelů, z nich 8 nejlepších postoupilo do republikového kola
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 9. 2013 - 13:15