Domů Aktuality Jakou cenu má bezpečí, ukáže festival Jeden svět

Jakou cenu má bezpečí, ukáže festival Jeden svět

​„Cena bezpečí“ – tak zní téma letošního ročníku festivalu Jeden svět. Ten každoročně přináší do kin desítky dokumentárních filmů o lidských právech a jejich porušování. Letos reaguje na současnou situaci ve světě, ať už na válku na Ukrajině, energetickou krizi, nebo na změny klimatu. První z akcí se uskuteční již tento pátek 3. března v karlovarském kině Drahomíra. Těšit se můžete na film nominovaný na Oscara „Dům z třísek“.

Silné filmy, autentické příběhy, zajímaví hosté, debaty, hluboké zamyšlení, ale i zábava, setkání s milými lidmi, dobré jídlo, přátelské prostředí nebo pocit sounáležitosti, to vše můžete zažít na festivalu Jeden svět v Karlovarském kraji. Festival se letos poprvé rozšířil také do ostatních měst v regionu. Kromě lázeňského města se nově bude promítat v Ostrově v Jakoby kavárně a v sokolovském klubu Alfa.

V pořadí již dvacátý pátý ročník festivalu bude v kraji probíhat od 24. března do 1. dubna. První vlaštovkou, jež předznamená blížící se festival, však bude již tento pátek takzvaná předprojekce v kině Drahomíra. Ta je připravena k připomenutí smutného výročí napadení Ukrajiny.  Na programu je promítání filmu „Dům z třísek“, debata s hostem, živá hudba a chybět nebude ani jídlo a pití. Během akce můžete poznat blíže vaše nové sousedy, kterým válka vzala domov a rozdělila rodiny, ochutnat jejich tradiční jídla a lépe poznat ukrajinskou kulturu. Bližší informace najdete na stránkách festivalu Jeden svět.
Datum aktualizace 28. 2. 2023 - 11:24