Domů Aktuality Další medaile ze zimní Olympiády dětí a mládeže putují do kraje

Další medaile ze zimní Olympiády dětí a mládeže putují do kraje

​Ve znamení skvělých sportovních výsledků se nesly i další dny na zimní Olympiádě dětí a mládeže, která právě teď probíhá v Královéhradeckém kraji. Celkově má náš kraj na kontě už 18 cenných kovů a po třetím závodním dni se nachází na krásném 6. místě mezi všemi regiony.
Hned druhý soutěžní den vybojovala jeden z nejcennějších kovů skicrossařka Nela Apolínová. Co mládežnická olympiáda, to v podstatě medaile.  Na svahu se Nele dařilo od samého začátku, vyhrála všechny jízdy. „Dokonce tam byl i nějaký náskok, za což jsem samozřejmě ráda,“ vyprávěla. Přitom předchozí den ze svého výkonu úplně nejásala. Taktiku ovšem mladá závodnice moc neřeší, nejdůležitější je pro ni podpora. „Mým největším hnacím motorem jsou moji rodiče, kteří mě ve všem podporují, jsem jim za to moc vděčná,“ uvedla Apolínová. Další, co považuje za důležité, je zábava. „Chci, aby závodění bavilo nejen mě, ale také všechny lidi okolo,“ dodala. Ve druhém soutěžním dni přidala zlato ještě krasobruslařka Nela Šnebergerová, stříbrní byli Maxmilian Rüster ve skicrossu a Karolína Amhová v běžeckém lyžování zrakově postižených. Celkem čtyři bronzové medaile získali biatlonisté Kryštof Beníšek a Šimon Chalupa.

Všechny svahy si postupně podmaňuje i mladý snowboarďák Samuel Fejgl. Svoji šikovnost potvrdil i třetí den, kdy bral třetí místo ze slopestylu. Samuela ke snowboardu přivedli rodiče. Olympiádou dětí a mládeže to pro Fejgla rozhodně nekončí. „Jednou bych se chtěl dostat na opravdu velké závody, třeba Světový pohár,“ uvedl po závodu. Vzorem pro něj je právě jedna z tváří letošního zimního klání Kuba Hroneš, ze zahraničních jezdců ho pak baví třeba Marcus Kleveland. Ve stejné disciplíně Karlovarský kraj získal ještě tři medaile, kategorii mladších dívek ovládla Anna Tomanová, třetí místo starších dívek patří Anně Chymčákové a bronz přidal Martin Plch v kategorii starších chlapců. Třetí den vybojovalo zlato také družstvo v akrobatickém lyžování a z prvního místa se radoval orientační běžec Lukáš Štěrba na krátké trati. Podrobné výsledky najdete na těchto webových stránkách.
Datum aktualizace 26. 1. 2023 - 12:03