Domů Aktuality Kraj připravil pro občany přehledný a srozumitelný rozklikávací rozpočet

Kraj připravil pro občany přehledný a srozumitelný rozklikávací rozpočet

Karlovarský kraj nově nabízí občanům možnost seznámit se detailně s jeho rozpočtovým hospodařením formou takzvaného rozklikávacího rozpočtu. Zájemci tak budou moci díky této aplikaci pohodlně získávat pravidelné údaje o vývoji rozpočtu kraje v průběhu kalendářního roku. 

Rozklikávací rozpočet je umístěn na krajském informačním portálu. „Rozklikávací rozpočet je z našeho pohledu velmi přehlednou a transparentní prezentací ekonomických dat kraje. Věřím, že se v něm lidé rychle a bez problému zorientují. Najdou zde aktuální údaje upraveného krajského rozpočtu, tedy schváleného rozpočtu kraje upraveného na základě odsouhlasených změn v průběhu roku, a data o skutečném plnění a čerpání příjmů a výdajů. Ve výdajové části je přesně vidět, do jakých oblastí krajské finanční prostředky směřují,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek.

Informace se budou měsíčně aktualizovat, a to vždy po odeslání oficiálních finančních výkazů do centrálního systému účetních informací státu.  Kromě údajů o plnění příjmů a výdajů se mohou uživatelé v aplikaci rozklikávacího rozpočtu seznámit rovněž s informacemi o uhrazených fakturách za každý měsíc.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 10. 2022 - 12:20