Domů Aktuality Výtvarné léto v galerii přilákalo mladé šikovné výtvarníky

Výtvarné léto v galerii přilákalo mladé šikovné výtvarníky

V době letních prázdniny pořádá Galerie umění Karlovy Vary již tradiční příměstský výtvarný tábor pro tvořivé děti, které mají možnost si vyzkoušet obvyklé i méně obvyklé výtvarné aktivity a techniky. Inspirací pro letošní ročník příměstského tábora se staly vystavené obrazy Aleše Najbrta. Tématem bylo objevování tajemství ukrytých v dílech a jejich další ztvárnění dětmi.


Tvorba účastníků byla inspirována také obrazy Pavla Besta, Olgy Karlíkové, Josefa Istlera, Jindřicha Štyrského, Otakara Slavíka, Zdeňka Sýkory a fotografiemi Zbyňka Illka.

V rámci dopoledních výtvarných aktivit si děti vyzkoušely akční malbu mořidly a tušemi, obrácenou frotáž, air-brush, malbu inkousty a solí i malbu válečky. Vytvořily příběhy své i cirkusových akrobatů, noční traviny a větvoví, mořské vlny i hlubiny a barevné linie cest.

Kromě výtvarných aktivit si děti zahrály také hry v přilehlém parku. Odpolední činnosti vedené Janou Burianovou se soustředily na rukodělnou práci s materiálem – tentokrát především s přízemi. Děti vyráběly náramky přátelství a lapače snů, drhaly obal na lucernu, vyrobily si prstočinky a taky levandulovou voničku.

Výtvarné léto v galerii pak bylo zakončeno vernisáží 250 prací účastníků příměstského tábora, jejichž výtvory si tak mohli prohlédnout jejich nejbližší, kteří se vernisáže zúčastnili.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 29. 7. 2022 - 08:31