Domů Aktuality Czechitas pomáhá budovat kariéru a poznávat svět IT technologií

Czechitas pomáhá budovat kariéru a poznávat svět IT technologií

Nezisková organizace Czechitas, zabývající se vzděláním digitálních dovedností zejména pro ženy a děti, připravila v průběhu dubna pro zájemce, které láká svět IT, bezplatnou online sérii „Poznej….“ - Poznej Datovou analýzu, Poznej Programování, Poznej Tvorbu webu, Poznej Testování. Na tyto poznávací akce naváží během května a června v offline podobě kurzy, jež se jednotlivými obory budou zabývat více do hloubky.

Zájem o kurzy je velký a bývají obsazené dlouho dopředu, organizátoři proto doporučují včasné přihlášení. 18. května 2022 se v Karlových Varech uskuteční informační setkání "Poznej Czechitas" s cílem představit jednotlivé nabízené kurzy a doporučit je konkrétním zájemcům pro úspěšné nastartování jejich IT kariéry. Akce se bude konat v Podnikatelském inkubátoru KANOV. Novinky a aktuality lze sledovat na webu Czechitas.

„Naší snahou je motivovat ženy, ale nejen je, a podporovat zvyšování jejich digitálních znalostí a kompetencí. IT vzdělání ženám umožní rozšířit nabídku pracovních příležitostí, případně nastartovat podnikání. Právě takovou podporu v našem kraji potřebujeme,“ zdůrazňuje ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání (KARP)  Vlastimil Veselý. Právě KARP s Czechitas uzavřela strategické partnerství na podporu digitální gramotnosti v Karlovarském kraji.

Czechitas je nezisková organizace, která se již 7 let zaměřuje na vzdělání digitálních dovedností zejména pro ženy a děti. Pořádá jednodenní i dlouhodobé kurzy, letní školy nebo příměstské tábory. V Karlovarském kraji působí od podzimu 2021.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 28. 4. 2022 - 09:43