Domů Aktuality Na Horním hradě vyženou zimu z Krušných hor

Na Horním hradě vyženou zimu z Krušných hor

Na Hauenštejně to o víkendu opět ožije. Zimy již bylo dosti, a atak je nejvyšší čas rozloučit se s ní a přivítat jaro a všechny krásy, které toto roční období přináší. Připraveny budou aktivity ro děti i dospělé, hudební vystoupení a též ukázky historického šermu.

Symbolické ukončení vlády zimy připomene tradice vynášení smrti. Návštěvníci akce si společně Moranu, jež je ztělesněním zimy či smrti, ozdobí a následně ji utopí. Tímto aktem bude ukončeno období zimy a přivítáno jaro.

Chybět nebudou ani pohádková představení Divadélka Ondřej a hudební vystoupení flokové skupiny Poslední vagón. Dobovou atmosféru středověku připomene také skupina historického šermu Mortis. Ta vystupuje zejména na slavnostech a jarmarcích pro hradech a zámcích v Čechách, Sasku a Braniborsku.

Akce „Vítání jara“ se koná na Horním hradě v sobotu 2. dubna v čase od 10 do 17 hodin. V měsíci dubnu se mohou návštěvníci hradu těšit ještě na další zajímavé události, mezi kterými nebudou chybět Den sokolnictví a lovectví, Velikonoční prohlídka nebo Čarovná noc na hradě.


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 28. 3. 2022 - 11:26