Domů Aktuality Do 24. ročníku soutěže Zlatý erb se mohou přihlásit města a obce Karlovarského kraje

Do 24. ročníku soutěže Zlatý erb se mohou přihlásit města a obce Karlovarského kraje

Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje další ročník krajského kola soutěže Zlatý erb. Do 24. ročníku soutěže se mohu přihlásit obce a města se svými webovými stránkami, elektronickými službami a webovými prezentacemi. Kromě vyhodnocení těch nejlepších webových stránek si soutěž klade za cíl podporovat a motivovat úřady ke zlepšení komunikace směrem k občanům, a to právě prostřednictvím webových stránek a elektronických služeb.  
„Soutěž Zlatý erb považuji za velmi přínosnou, a to  také s ohledem na to, že o nutnosti přesunu komunikace mezi úřady a občany do internetového prostředí nás přesvědčila doba, která neumožňovala osobní návštěvy na úřadech v běžném režimu. Je proto žádoucí, aby byly stránky měst a obcí aktuální, přehledné a uživatelsky přívětivé. Navíc provozovatelé a správci webů získávají zpětnou vazbu v podobě hodnocení od poroty a velmi cenné zkušenosti, které je mohou posunout ve snaze o zlepšení a zkvalitnění služeb,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

Pro krajské kolo soutěže Zlatý erb jsou vyhlášeny tyto kategorie:  
1. Nejlepší webové stránky měst 
2. Nejlepší webové stránky obce 

V celostátním kole bude udělena také Cena za nejlepší turistickou prezentaci, kde mohou mimo měst a obcí soutěžit i kraje a organizace turistického managementu. Dále budou v celostátním kole hodnoceny inovativní elektronické služby, pokud budou při přihlašování do soutěže samostatně nominovány.

„Letošní ročník se rozhodli pořadatelé výrazně inovovat a zjednodušit hodnotící kritéria v krajských kolech s důrazem na informační hodnotu pro občany a návštěvníky města, obce, a to na základě široké diskuze jak s hodnotiteli, tak se samotnými účastníky soutěže. Zlatý erb tak získal pro letošní rok  přídomek "ZE 2022 - ročník služeb“, doplnila koordinátorka soutěže Jitka Hajžmanová. 

Formulář přihlášky je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz.  Vítěze krajského kola a postupující do celostátního kola vybere odborná porota. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. Uzávěrka soutěže je stanovena na 7. března 2022.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 25. 1. 2022 - 09:44