Domů Aktuality Letošní výjezdy do kraje uzavřela návštěva v Otročíně

Letošní výjezdy do kraje uzavřela návštěva v Otročíně

V Otročíne na Toužimsku uzavřeli hejtman Petr Kulhánek a radní Vít Hromádko své letošní putování po kraji a setkání se starosty. Ta se konala vždy ve středu na obecních a městských úřadech v obcích Karlovarského kraje.  

„V průběhu tohoto roku se nám podařilo navštívit několik desítek obcí v našem regionu, jejichž starostové stáli o setkání s námi. Narazili jsme na řadu problémů, se kterými se nyní budeme snažit obcím pomoci v maximální možné míře. Nejčastěji jsme řešili nezbytné opravy komunikací, nedostatečné pokrytí území mobilním signálem či zhoršenou dostupnost lékařské péče, a to z důvodu nedostatečného počtu lékařů v našem kraji,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.  

V předvánočním čase zástupci kraje vyjeli také do Otročína. Starostka Marie Šašková upozornila na potřebnou opravu komunikací z Otročína směrem na Poseč a Teplou, kde je nutné před položením nového povrchu kompletně vyfrézovat vrchní část stávající vozovky, neboť postupně dochází k jejímu zvlnění a popraskání. Dále starostka požádala zástupce kraje o pomoc s jednáním o očištění potoků v obci. Pod frekventovaným mostem se totiž usazují naplaveniny a nánosy bahna, jež zvyšují hladinu potoka a hrozí zatopení domů v jeho těsné blízkosti.  

Obec Otročín se také potýká s odlivem mladých lidí, kteří většinou studují v nedaleké Plzni, kde po studiích také zůstávají. V Otročíně a jeho blízkém okolí je nedostatek pracovních příležitostí, jež by mladou generaci přiměly k návratu. S tímto faktem souvisí také nedostatek  praktických lékařů a zubařů, s nímž se setkávají obyvatelé obce a jsou tak nuceni dojíždět do vzdálenějších měst za lékařskou péčí.  

Starostka Marie Šašková kvitovala možnosti čerpání dotací z Krajského rozpočtu, jež umožňují rozvoj i malým obcím v regionu.  
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 23. 12. 2021 - 09:17