Domů Aktuality Odběrové místo na COVID-19 se z areálu karlovarské nemocnice přestěhuje ke krajskému úřadu

Odběrové místo na COVID-19 se z areálu karlovarské nemocnice přestěhuje ke krajskému úřadu

Karlovarskou nemocnici čekají přípravné práce související s výstavbou nového pavilonu, kde bude mimo jiné sídlit transfúzní stanice. Z toho důvodu se odběrové místo, kde zdravotníci provádějí testy na COVID-19, přestěhuje do areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech, Závodní ulici. Poslední odběry v areálu nemocnice budou provedeny 30. 12. 2021.

„S postupem prací první etapy generelu bylo nezbytné testovací místo přesunout mimo areál nemocnice. Na místě, kde bylo provozováno, bude umístěna stavební technika. S ohledem na zřízení staveniště a dodržení bezpečnostních opatření spojených s demolicí by provoz odběrového místa ani nebylo možné zkoordinovat,“ uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice MUDr. Josef März.

Rovněž v odběrovém místě u krajského úřadu se odběry budou provádět systémem drive-in, tedy rovnou z automobilů, stejně jako tomu bylo v prostoru u nemocnice. „Pro naše občany je areál velmi dobře dopravně dostupný a logisticky vhodný. Příjezd označíme dopravními značkami a informačními tabulemi, které budou umístěny už na ulici Závodní, než se vjede do areálu. Vozy budou nasměrovány od krajské knihovny doleva, projedou zadem podél parkovišť k mobilnímu kontejneru mezi zahradním domkem u dětského hřiště a tenisovým kurtem. Zde provedou zdravotníci odběry a provoz plynule může pokračovat dál směrem z areálu ven,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

Odběrové místo u krajského úřadu se otevře od pondělí 3. ledna 2021. Odběry indikovaných osob se budou provádět od pondělí do pátku od 8.00 hodin. Provoz místa budou zajišťovat zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice. Na testy se mohou lidé zaregistrovat prostřednictvím online rezervačního systému​, s rezervací termínu jim ale také pomohou operátoři bezplatné krajské asistenční linky, která je v provozu v pracovních dnech v čase 10 - 14 hodin na telefonním čísle 800 600 444.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 22. 12. 2021 - 12:23