Domů Aktuality Adventní koncerty České televize podpoří i Hospic Sv. Jiří

Adventní koncerty České televize podpoří i Hospic Sv. Jiří

Tradiční předvánoční sbírka Adventních koncertů České televize, která se na obrazovkách objevuje již 30 let, letos opět podpoří čtyři charitativní projekty, mezi nimiž je i obecně prospěšná společnost Hospic Sv. Jiří.

Výtěžek z druhé adventní neděle, tedy 5. 12. 2021, bude věnován na rozvoj služeb v chebském i tachovském hospici. Od svého vzniku pomohly adventní koncerty již 124 neziskovým organizacím, které si mezi sebou rozdělily více než 235 milionů korun.

Spoty, které diváci ČT uvidí v rámci koncertu, se v chebském hospici natáčely v měsíci říjnu, a to za účasti českého moderátora a bývalého reprezentanta České republiky ve vodním slalomu a nejmladšího laureáta, kterému Akademie věd ČR udělila medaili Vojtěcha Náprstka Za zásluhy v popularizaci vědy, Daniela Stacha.

V natočených spotech bude představena práce sociální pracovnice, lékařky a zdravotní sestry. Součástí je také výpověď pozůstalého, který má zkušenost s péčí hospice a také rozhovor s nevyléčitelně nemocnou ženou a jejím manželem.

 
Z výtěžku Adventních koncertů ČT by v chebském hospici rádi rozšířili poskytování služeb na dětskou paliativní péči a pořídili větší vůz pro sestry a lékaře s úložnou kapacitou pro potřebný materiál. Upotřebení by nalezl i další spolehlivý vůz, který by měl sloužit především v rámci logistiky při různých jednáních a vyřizování administrativních záležitostí. V tachovském hospici by rádi otevřeli půjčovnu pomůcek pro veřejnost, na kterou na Chebsku zaznamenali velký ohlas. 

Jubilejní 30. ročník Adventních koncertů České televize přinesl neziskovým organizacím nejvyšší částku v historii vysílání pořadu, a to 17,6 milionu Kč. Kolik se vybere letos, záleží na každém z nás. Možnosti, jak přispět do sbírky Adventních koncertů České televize, naleznete na webových stránkách ČT, kde můžete zhlédnout také video z Hospicu Sv. Jiří.


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 25. 11. 2021 - 09:59