Domů Aktuality Přijeďte strávit sváteční podvečer na Kladskou a poznejte myslivecké tradice

Přijeďte strávit sváteční podvečer na Kladskou a poznejte myslivecké tradice

Kouzelná atmosféra krásy podzimního lesa, ve kterém se rozléhá troubení jelenů, se dá zažít 28. 9. 2021 v loveckém zámečku na Kladské, kde se uskuteční 26. ročník Svatováclavského troubení. Zváni  jsou nejen všichni příznivci myslivosti. Pro návštěvníky bude připraven program v duchu mysliveckých tradic.   
Svatováclavské troubení se na Kladské koná v obnovené tradici, jejíž historie sahá do dob knížecí osady. Akci  zahájí vystoupení všech přítomných souborů mysliveckých trubačů. Chybět nebude ani výřad trofejové zvěře ulovené v režijních honitbách LZ Kladská v právě probíhající lovecké sezóně, návštěvníci se ale mohou těšit také na zajímavé ukázky vábení jelenů.

Místní lovecký zámeček a pilu na Kladské louce si nechal postavit v letech 1875–1876 kníže Otto Sigismund Schönburg-Waldenburg, jenž byl vášnivým milovníkem přírody a chovu zvěře. Za jeho života byla Kladská druhým největším revírem v Čechách. Po své smrti byl kníže pochován do hrobky na úpatí vrchu Lysina na dohled své milované osady.

Program Svatováclvaského troubení začíná v prostorech loveckého zámečku Kladská v 17.00 hodin, předpokládaná doba ukončení akce je v 19.30 hodin.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 27. 9. 2021 - 11:09