Domů Aktuality Nenechte si ujít tradiční hudební festival Dvořákův karlovarský podzim

Nenechte si ujít tradiční hudební festival Dvořákův karlovarský podzim

​Karlov​arský symfonický orchestr (KSO) vstupuje do 187. sezóny populárním festivalem Dvořákův Karlovarský podzim. Festival má připomenout odkaz hudebního génia, který se v Karlových Varech nesmazatelně zapsal zejéma uvedením kontinentální premiéry Novosvětské symfonie. 63. ročník Dvořákova karlovarského podzimu začne už tento víkend.
V sobotu 18. září od 16.00 hodin zazní v husitském kostele sv. Petra a Pavla  například Dvořákovy Biblické písně v podání pěvce Gustava Beláčka s doprovodem varhaníka Wacława Golonky. Symfonii č. 9 e-moll „Z Nového světa“ uvede Karlovarský symfonický orchestr pod vedením hlavního hostujícího dirigenta Jiřího Štrunce mezi sloupy zrekonstruované Mlýnské kolonády v neděli 19. září od 15.00 hodin a uzavře tak letošní kolonádní sezonu. 

V dalších dnech se mohou posluchači těšit ještě na koncert 24. září v Grandhotelu Ambassador, na němž kromě Dvořákových skladeb zazní premiéra klavírního koncertu karlovarského hudebníka, skladatele a pedagoga Karla Šimandla. V Galerii umění se 26. září představí publiku Trio Incendio, které založili v roce 2016 studenti pražské HAMU a od té doby se stali držiteli mnoha mezinárodních hudebních cen.

Vrcholem festivalu bude uvedení slavné kantáty Carmina Burana německého skladatele Carla Orffa, která se stane součástí programu koncertu 30. září v Grandhotelu Pupp. Tento koncert KSO uvádí k významnému jubileu dirigentky Miriam Němcové, jež bude koncert řídit. Program Dvořákova karlovarského podzimu najdou milovníci klasické hudby na stránkách KSO​.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 16. 9. 2021 - 09:05