Domů Aktuality Mobilní tým pokračuje v očkování lidí bez domova i dalších zájemců v obcích

Mobilní tým pokračuje v očkování lidí bez domova i dalších zájemců v obcích

V tomto týdnu zahájil mobilní očkovací tým v jednotlivých městech Karlovarského kraje vakcinaci lidí bez přístřeší proti COVID-19. Společně se starosty se na tom domluvil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Očkování se uskutečilo v Karlových Varech a v Ostrově. Ve čtvrtek  29. července následuje město Cheb a Aš, aby se posílila proočkovanost právě v této části regionu.
„Dohodli jsme se, že starostové zajistí shromáždění lidí bez domova na jednom místě, kde bude přítomen mobilní očkovací tým. Například v Karlových Varech to byl objekt Armády spásy, kde se naočkovali zároveň i klienti farní charity,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek. 

Mobilní očkovací tým garantuje personálně Karlovarská krajská nemocnice, technické zabezpečení má na starosti Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. „Lidi bez přístřeší očkujeme vakcínou Janssen, v případě které se podává jen jedna dávka. Zatím máme připraveno 100 dávek,“  upřesnila MUDr. Dagmar Uhlíková. Na zajištění vakcinace osob bez přístřeší se podílejí také příslušníci městské policie, a to především kvůli ověření totožnosti očkovaných.

„Skvělá spolupráce starostů, zdravotníků, hasičů a policistů na zorganizování mobilního očkování nejenže pomůže bránit šíření viru, ale díky ní budeme moci očkovat například i další skupiny obyvatel. Se starosty jsme se dohodli na tom, že pokud dají v obcích dohromady  cca 20 občanů, tým přijede v určený čas a termín a zájemce naočkuje,“ doplnil Petr Kulhánek. 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 7. 2021 - 08:18