Domů Aktuality S výstavou Muzea Karlovy Vary se přenesete na filmové plátno

S výstavou Muzea Karlovy Vary se přenesete na filmové plátno

Tradiční výstava „Karlovy Vary ve filmu“, kterou  připravilo Muzeum Karlovy Vary ve spolupráci se společností Barrandov Studio a.s., je předzvěstí a posléze doprovodnou akcí letošního termínově posunutého mezinárodního filmového festivalu.
Lázeňské město vždy patřilo a stále patří mezi vyhledávané lokality k natáčení filmů z celé Evropy. Natočeny zde byly desítky snímků. Cílem výstavy není zmapovat podrobně všechny filmové či televizní projekty, jež ve městě a okolí alespoň zčásti vznikly, z více než sto dvaceti těchto titulů byla vybrána přibližně dvacítka těch nejznámějších.

Pracovníci barrandovského Fundusu dohledali k jednotlivým filmům či seriálům dochované kostýmy, rekvizity, dokumenty z natáčení a další propriety. Kostýmní a rekvizitní sklady a depozitáře uchovávají na Barrandově nepřeberné množství exponátů. Svůj bohatý příběh má každý jeden dochovaný exponát a většina z nich se dodnes aktivně využívá při natáčení nových projektů. Výstava z této mozaiky vytváří pomyslnou časovou osu, která návštěvníkům nabízí přehled základních informací o prezentovaném filmu nebo televizním projektu. Expozici doplní fotografie jednotlivých lokací a objektů.              

Vernisáž výstavy se koná 2. července v 17 hodin v prostorech karlovarského muzea. K vidění tu bude do 29. srpna.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 30. 6. 2021 - 14:30